Μια διπλή ευρωπαϊκή επέτειος σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι

Μια διπλή ευρωπαϊκή επέτειος σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι

Σε λίγες ημέρες, συμπληρώνονται 45 χρόνια από την 28η Μαΐου του 1979, όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής υπέγραφε στο Ζάππειο Μέγαρο την προσχώρηση της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες. Και σε λίγες ημέρες από σήμερα θα διεξαχθούν για δέκατη φορά στη χώρας μας εκλογές για την ανάδειξη μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου από την ένταξη της χώρας μας.

Αυτή η διπλή επέτειος είναι ίσως το κρισιμότερο σταυροδρόμι αυτής της μακράς πορείας της χώρας μας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Διότι, με τα ειδικά της χαρακτηριστικά, οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, θα παράξουν πολιτικά αποτελέσματα. Τόσο για τη διεθνή θέση της χώρας, όσο και την πολιτική σταθερότητα στο εσωτερικό.

Το μήνυμα που θα στείλουν οι κάλπες της 9ης Ιουνίου, επομένως, είναι και αυτό σύνθετο: Από τη μία πλευρά ένα μήνυμα διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας, ώστε να συνεχίσουμε στην τροχιά προόδου και ευημερίας που διανύουμε από το 2019. Κι από την άλλη, ένα μήνυμα με ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Με Ευρωβουλευτές που δυναμώνουν την εθνική φωνή, που δυναμώνουν την εθνική παρέμβαση στους δύσκολους κοινοτικούς συσχετισμούς στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο.

Και στα δύο ζητούμενα της εκλογικής αναμέτρησης, όμως, η απάντηση είναι μία. Η καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας, ώστε οι πολιτικοί συσχετισμοί στον τόπο να εδραιωθούν και να αποτραπεί κάθε αμφισβήτηση αυτής της ανοδικής εθνικής πορείας που με τόσο κόπο έχουμε χτίσει.

Το βράδυ της 9ης Ιουνίου, επομένως, έχει μεγάλη σημασία για το αν θα μπορούμε να συνεχίσουμε με την ίδια αυτοπεποίθηση και με την ίδια ορμητικότητα τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις που υλοποιεί η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όφελος των πολιτών. Διότι αν δεν είναι είναι μήνυμα συνέπειας και συνέχειας, τότε ίσως δώσει το δικαίωμα σε μία αλλοπρόσαλλη αντιπολίτευση να αμφισβητήσει τους συσχετισμούς που οι ίδιοι οι πολίτες αποφάσισαν πριν από 10 μήνες.

Στις ευρωεκλογές όμως θα κριθεί και πόσο δυνατή θα είναι η φωνή μας στις Βρυξέλλες. Θα κριθεί αν, αύριο, θα μπορούμε να διεκδικήσουμε περισσότερα στην Ευρώπη.

Γι’ αυτό η φωνή της Ελλάδας πρέπει να είναι δυνατή.

Γιατί, παρά τα θετικά αποτελέσματα της οικονομικής μας πολιτικής για την καθημερινότητα των πολιτών, τα ζητήματα εισοδημάτων, επενδύσεων, αλλά και η ακρίβεια, δεν είναι μόνο εθνικά. Έχουν και μία ευρωπαϊκή διάσταση και χρειάζονται και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες, που έχουμε αποδείξει στην πράξη ότι μπορούμε να συνδιαμορφώσουμε.

Η φωνή μας στην Ευρώπη πρέπει να είναι ακόμα πιο δυνατή, διότι οι Έλληνες αγρότες είναι Ευρωπαίοι αγρότες. Και η πολιτική της ΕΕ επηρεάζει άμεσα τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους μας.

Η φωνή της Ελλάδας  στις Βρυξέλλες πρέπει να είναι πιο δυνατή, γιατί τα εθνικά μας σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης. Και οφείλουμε να συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακόμα περισσότερη ευρωπαϊκή στήριξη. Η εθνική φωνή πρέπει να είναι ακόμα πιο ισχυρή, γιατί θέλουμε και μπορούμε να διαμορφώσουμε μία Ευρώπη πιο συμπεριληπτική και πιο κοινωνική. Στην εργασία, στην παιδεία, στην υγεία, στην εξάλειψη των ανισοτήτων.

Με την ψήφο μας καλούμαστε να επιβεβαιώσουμε το κλίμα πολιτικής σταθερότητας που,  θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κάνει ακόμα πιο γρήγορα και ακόμα πιο τολμηρά βήματα. Και να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στη φωνή του στην Ευρώπη, ώστε  να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί σε ζητήματα τα οποία μπορεί να άπτονται ακόμα περισσότερο στην καθημερινότητα των πολιτών.

Κοινοποίηση άρθρου με:
Προηγούμενο Άρθρο Πήχης για εμάς είναι το πρόγραμμα μας και η εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού σχεδίου που ενέκριναν οι πολίτες τον Ιούνιο του 2023

Προσωπική Ιστοσελίδα Κώστα Τσιάρα, Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου ΝΔ, Βουλευτή Καρδίτσας

Πλοήγηση

Επικοινωνία

Λ.Κηφισίας 38,  11526 Αθήνα
Νικηταρά 62, 43100 Καρδίτσα

ΔΕ – ΠΑ: 8:00 πμ – 6:00 μμ

All rights reserved - Kostas Tsiaras © 2023