ΗΠΑ και Ομογένεια

H επιτυχημένη πορεία της ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο δημιουργούν σημαντικές προοπτικές για την Ελλάδα. Μέσω συναντήσεων, πρωτοβουλιών και σειρά ομιλιών κοινωνούμε στους εταίρους μας τις εθνικές μας θέσεις σοβαρά και υπεύθυνα, ενισχύουμε τους δεσμούς μας και θέτουμε τις βάσεις για νέες συνεργασίες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι για εμάς μόνο ένας πολύτιμος σύμμαχος αλλά μια στρατηγική επιλογή η οποία περιλαμβάνει άξονες συνεργασίας σε πολλούς τομείς. Δυστυχώς για πολλά χρόνια η αντίληψη πολλών Ελλήνων για τις ΗΠΑ ήταν είτε μέσα από το πρίσμα μιας αντικαπιταλιστικής ή αντιιμπεριαλιστικής οπτική είτε σε συνάρτηση με την Τουρκία και τις θέσεις τις εξωτερικής μας πολιτικής. Άργησε να γίνει αντιληπτό πως οι σχέσεις μας με τη σύμμαχη χώρα έχουν τη δική τους δυναμική και αναπτύσσονται όσο εμείς είμαστε ενεργοί και αποφασισμένοι προς αυτή την κατεύθυνση. Η παρουσία της ελληνικής Ομογένειας παίζει καθοριστικό ρόλο σε αυτή την πορεία αφού μέσα από τις επιτυχίες των μελών της μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα ευρύ πλέγμα σχέσεων στον ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό τομέα. Για αυτό το λόγο άλλωστε εργάσθηκα ως υφυπουργός Εξωτερικών για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού προκειμένου να προσαρμοσθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης τέτοιων σχέσεων.
Επιπλέον, ένα σημαντικό ζήτημα που αφορά στην επιρροή και το κύρος της Ελλάδας είναι η σαφήνεια και ο τρόπος με τον οποίο επιχειρούμε να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας τόσο στα εθνικά θέματα όσο και σε διεθνή θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δυστυχώς μέχρι τώρα αυτό γινόταν αποσπασματικά ή με τρόπο που δεν ήταν παραγωγικός προκειμένου οι σύμμαχοι και εταίροι μας να κατανοήσουν σε βάθος τις θέσεις μας. Μέσα από σειρά ομιλιών και επαφών στοχεύουμε στην ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και την αποκατάσταση του κύρους της χώρας ώστε να αποδείξουμε έμπρακτα ότι η Ελλάδα αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των ΗΠΑ στην Νότια Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Εικόνες

Τι είπαν ...

Όλοι παρακολουθούμε την πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές για να μειώσει το χρέος της. Ο πρωθυπουργός μου είπε ότι είναι δεσμευμένος να προχωρήσει, αλλά δεν μπορούμε να πάμε μονοδιάστατα στη λιτότητα. Πρέπει εκτός από τη δημοσιονομική προσαρμογή να υπάρξει ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.
Μπάρακ Ομπάμα
π. Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών
Παρά την οικονομική συγκυρία, η Ελλάδα συνεχίζει να διαδραματίζει κεντρικό, σταθεροποιητικό ρόλο για την ασφάλεια και την ειρήνη στην Ανατολική Μεσόγειο. Το στρατηγικό αμοιβαίο συμφέρον Ελλάδας και ΗΠΑ είναι να εμβαθύνουν τη στενή τους συνεργασία. Σας χρειαζόμαστε.
Ρίτσαρντ Φρίντμαν
National Strategy Forum

Προσωπική Ιστοσελίδα Κώστα Τσιάρα, Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου ΝΔ, Βουλευτή Καρδίτσας

Πλοήγηση

Επικοινωνία

Λ.Κηφισίας 38,  11526 Αθήνα
Νικηταρά 62, 43100 Καρδίτσα

ΔΕ – ΠΑ: 8:00 πμ – 6:00 μμ

All rights reserved - Kostas Tsiaras © 2023