Κώστας Τσιάρας: Δημιουργούμε την ευκαιρία που δικαιούται η ορεινή Αργιθέα

Κώστας Τσιάρας: Δημιουργούμε την ευκαιρία που δικαιούται η ορεινή Αργιθέα

«Έχουμε δρομολογήσει σημαντικά έργα υποδομής για την ορεινή Αργιθέα. Έργα τα οποία μας υπέδειξε η τοπική κοινωνία, αξιολογήθηκαν και προτεραιοποιήθηκαν ώστε να αποτελέσουν μέρος του συνεκτικού σχεδίου που ανακοίνωσε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός από την ορεινή Αργιθέα» είπε ο Κώστας Τσιάρας στο πλαίσιο των επισκέψεών του στο Αργύρι και το Καταφύλλι.

«Το σχέδιο μας δίνει έμφαση στις υποδομές και στο οδικό δίκτυο που ενδυναμώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής. Παράλληλα, έχουμε σχεδιάσει πρόσθετες δομές κοινωνικής στήριξης για την Αργιθέα και τα Αγραφιώτικα χωριά» είπε ο Κώστας Τσιάρας συνομιλώντας με τους κατοίκους των Βραγκιανών, και του Μάραθου.

Κατά την επίσκεψή του στην Καλή Κώμη και τα Ελληνικά, ο Υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη απέδειξε πως «για εμάς δεν υπάρχουν περιοχές και πολίτες ξεχασμένοι από το Κράτος και την κεντρική εξουσία. Είμαστε εδώ, παρόντες, για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, εκπονώντας το ρεαλιστικό σχέδιο που θα ανατάξει την περιοχή και διαθέτοντας τους αναγκαίους πόρους για να υλοποιήσουμε αυτό το σχέδιο».

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στη Δυτική Αργιθέα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε το Ανθηρό και την Αργιθέα.

«Είναι η πρώτη φορά που εκπονείται μια ολοκληρωμένη πολιτική για την ορεινή Ελλάδα και είναι η πρώτη φορά που αυτή η πολιτική ξεκινά από τον δικό μας τόπο, μέσω του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος για την Αργιθέα.

Δύο κορυφαία προγράμματα για τη στήριξη των πολιτών ξεκίνησαν από την Καρδίτσα και επεκτάθηκαν σε όλη την Ελλάδα: Πρώτον, το πρόγραμμα αποκατάστασης των ζημιών από τον Ιανό που εκπονήθηκε και εφαρμόστηκε για την Καρδίτσα και το οποίο αξιοποιήθηκε ως μοντέλο για τη διαχείριση κρίσεων σε άλλες μεγάλες καταστροφές που έπληξαν τη χώρα μας. Και δεύτερον, το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Ορεινή Ελλάδα που ξεκινά από εδώ, από το Ανθηρό με έργα συνολικού προϋπολογισμού 30 εκ. ευρώ, και θα εφαρμοστεί σε όλες τις ορεινές περιοχές της πατρίδας μας» σημείωσε ο Κώστας Τσιάρας, ζητώντας από τους κατοίκους της περιοχής να επιβεβαιώσουν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση που τους στήριξε και τους στηρίζει.

Καταλήγοντας, ο Κώστας Τσιάρας σημείωσε πως «Μαζί έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την αναζωογόνηση της περιοχής. Σταθερά μαζί, εντείνουμε τις προσπάθειες μας για την ανάδειξη της Αργιθέας ως σημαντικού τουριστικού προορισμού, την ανάδειξη του φυσικού και πολιτισμικού μας πλούτου, την ανάπτυξη του παραγωγικού ιστού, και πρωτίστως τη συγκράτηση των νέων αλλά ακόμα και την αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή. Σταθερά μαζί, σχεδιάζουμε και προετοιμάζουμε την επόμενη μέρα για τον τόπο μας».

Κοινοποίηση άρθρου με:
Προηγούμενο Άρθρο Κώστας Τσιάρας: Οι πολίτες θα επιλέξουν Σταθερότητα με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Προσωπική Ιστοσελίδα Κώστα Τσιάρα, Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου ΝΔ, Βουλευτή Καρδίτσας

Πλοήγηση

Επικοινωνία

Λ.Κηφισίας 38,  11526 Αθήνα
Νικηταρά 62, 43100 Καρδίτσα

ΔΕ – ΠΑ: 8:00 πμ – 6:00 μμ

All rights reserved - Kostas Tsiaras © 2023