Ομιλία στην Κ.Ο. της ΝΔ μετά την εκλογή στη θέση του Γ.Γ.

Ομιλία στην Κ.Ο. της ΝΔ μετά την εκλογή στη θέση του Γ.Γ.

«Κύριε Πρόεδρε,

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Υπάρχουν στιγμές, που στην προσωπική και την πολιτική διαδρομή του καθενός από εμάς σηματοδοτούν κάτι το ιδιαίτερο. Μια τέτοια στιγμή είναι για μένα προσωπικά και η σημερινή.

Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας για την εμπιστοσύνη τους να κάνουμε όλοι μαζί το επόμενο βήμα.

Ταυτόχρονα θέλω να ευχαριστήσω τον απερχόμενο Γραμματέα και τέως Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, καθώς και τους αναπληρωτές γενικούς γραμματείς, για το έργο και την παρουσία τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Κατάφεραν σε μια δύσκολη και παράδοξη κοινοβουλευτική περίοδο να σταθούν με αξιοπρέπεια και να συντονίσουν την λειτουργία της Κ.Ο. με άψογο και άρτιο τρόπο. Τους τιμώ και τους ζητώ με την ιδία ζέση να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες, χρήσιμοι και έμπειροι συνεργάτες, σε αυτή την νέα μας προσπάθεια. Την ίδια απεριόριστή εκτίμηση τρέφω, βεβαίως, και για όλους εκείνους τους συναδέλφους, που διετέλεσαν Γ.Γ. της Κ.Ο. και είναι σήμερα παρόντες. Τον Γιάννη Τραγάκη, τον Κώστα Τασούλα και τον Θανάση Μπούρα.

Όπως τιμώ δι’ υμών, και εννοώ όλους εσάς τους συναδέλφους μου βουλευτές, τους παριστάμενους, πρώην Προέδρους του κόμματος μας και πρώην Πρωθυπουργούς, κ. Κώστα Καραμανλή και κ. Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τον πρώην Προέδρο και Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη, για την συνολική προσφορά τους στην παράταξη και την Πατρίδα.

Μετά την πρόσφατη εκλογή του νέου Προέδρου μας ξεκινάμε από την αρχή σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία για την χώρα και την κοινωνία μας. Η σημερινή Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση από εκείνη του Ιανουαρίου του 2015, όταν και η Νέα Δημοκρατία παρέδωσε την διακυβέρνηση. Η κυβερνητική πολιτική είναι η αιτία δεινών, τα οποία συσσωρεύονται στη κοινωνία, καθώς η χώρα από μήνα σε μήνα διολισθαίνει από αποτυχία σε αποτυχία.

Ξέρουμε ότι τους επόμενους μήνες δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό και αδράνεια. Είναι μήνες επαγρύπνησης και σκληρής δουλειάς. Χρειάζεται να εντείνουμε τις προσπάθειές μας.

  • Για την βελτίωση των οργανωτικών μας δυνατοτήτων.
  • Την προβολή του πολιτικού μας λόγου και του κοινοβουλευτικού μας έργου.
  • Την προβολή των προγραμματικών μας θέσεων.

Στόχος μας η πραγματική διεύρυνση, που θα βασίζεται σε νέες ιδέες και πολιτικές. Αυτή που θα εκφράσει όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες και θα φέρει ξανά στο προσκήνιο τους ανθρώπους της παραγωγής. Τη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αγρότες, τους ανθρώπους του καθημερινού μόχθου, όλους εκείνους που δεν παρασιτούν αλλά παράγουν. Και για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να αφουγκραστουμε ξανά τον παλμό της κοινωνίας. Πρέπει να πλησιάσουμε τους καθημερινούς ανθρώπους πέρα και πάνω από ιδεολογικές αγκυλώσεις.

Επιβάλλεται, λοιπόν, απόλυτη ανταπόκριση στην ευθύνη που έχουμε απέναντι στους πολίτες. Είναι χρέος και δέσμευση μας απέναντι τους, να προχωρούμε όλες και όλοι μαζί. Όλη η Κοινοβουλευτική Ομάδα μια δυνατή γροθιά, τόσο μέσα στη Βουλή, όσο και έξω στην κοινωνία. Είναι χρέος όλων, χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας να λειτουργούμε συλλογικά. Με συνοχή και αλληλεγγύη. Όπως στις προηγούμενες Κοινοβουλευτικές Συνόδους, έτσι και τώρα. Με πολιτικό θάρρος και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Κοντά στους πολίτες. Σε διαρκή επαφή με τους κοινωνικούς φορείς. Με προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της παράταξης μας.

Ως γραμματέας της ΚΟ έχω εμπιστοσύνη στις ικανότητες και τις δυνατότητες των συναδέλφου μου. Στην αξία των πολιτικών μας πρωτοβουλιών, στην αξιοσύνη και τη διορατικότητα της ηγεσίας του Κυριακού Μητσοτάκη. Σταθήκαμε σύσσωμη η Κ.Ο. με ευθύνη στις κρίσιμες ώρες και εκπληρώσαμε, όπως θα συνεχίζουμε να το κάνουμε το χρέος μας στην Παράταξη, στην Πατρίδα και τον Ελληνικό Λαό.  Το χρέος, που αναλάβαμε απέναντι στις επόμενές γενιές, απέναντι στα παιδιά μας. Είμαι σίγουρος, πως και αυτή την φορά θα επιτύχουμε. Θα φέρουμε την Νέα Δημοκρατία στο κέντρο της πολιτικής πρωτοβουλίας. Θα ξανακάνουμε την παράταξη θελκτική και αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.

Θα κάνουμε την Νέα Δημοκρατία ξανά κυβέρνηση.

Καλή αρχή.

Σας ευχαριστώ.»

Κοινοποίηση άρθρου με:
Προηγούμενο Άρθρο Ομιλία στο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη για την εξωτερική πολιτική

Προσωπική Ιστοσελίδα Κώστα Τσιάρα, Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου ΝΔ, Βουλευτή Καρδίτσας

Πλοήγηση

Επικοινωνία

Λ.Κηφισίας 38,  11526 Αθήνα
Νικηταρά 62, 43100 Καρδίτσα

ΔΕ – ΠΑ: 8:00 πμ – 6:00 μμ

All rights reserved - Kostas Tsiaras © 2023