Ομιλία στο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη για την εξωτερική πολιτική

Ομιλία στο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη για την εξωτερική πολιτική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

TΣΙΑΡΑΣ: «ΙΣΧΥΡΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ».

Ομιλία στο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στην Θεσσαλονίκη για την εξωτερική πολιτική.

Στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας, τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι η ανάληψη της Ευρωπαϊκής Προεδρίας το Α “ εξάμηνο του 2014 θα φέρει για την Ελλάδα μία σημαντική διεθνή αναγνώριση αλλά και ευθύνη.

«Στην ευρύτερη γειτονιά μας, η οποία ταράσσεται και πάλι αυτόν τον καιρό από κρίσεις, η Ελλάδα παραμένει ένας ισχυρός πυλώνας ασφάλειας και σταθερότητας», που «επιδιώκει να διαχειριστεί με επιτυχία» τα νέα δεδομένα «προς όφελος όχι μόνον της ίδιας αλλά και της Ευρώπης, της οποίας αποτελεί στην περιοχή μας τον πιο σημαντικό και αξιόπιστο βραχίονα».Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων στην ομιλία του στο προσυνέδριο της ΝΔ, ο υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας, τονίζοντας ότι η ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας το α” εξάμηνο του 2014 θα φέρει για την Ελλάδα μία σημαντική διεθνή αναγνώριση αλλά και ευθύνη.

«Είμαστε αποφασισμένοι η Προεδρία να αξιοποιηθεί ώστε η χώρα μας να βρεθεί ξανά στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, όχι πλέον ως πρόβλημα αλλά ως παράγοντας σταθερότητας» τόνισε και συνέχισε : «Η ελληνική εμπειρία αντιμετώπισης της κρίσης, αποτελεί και ευρωπαϊκή εμπειρία».

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στις προσπάθειες που έγιναν από την κυβέρνηση για την αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, τη νέα στρατηγική της εξωτερικής πολιτικής και της ενεργειακής διπλωματίας, τη σύσφιξη των σχέσεων με παραδοσιακούς συμμάχους και παγκόσμιες και περιφερειακές γεωπολιτικές και εμπορικές δυνάμεις (ΗΠΑ, Κίνα, Ρωσία, Ισραήλ, αραβικές χώρες), τη διάνοιξη «νέων διαύλων επικοινωνίας» με Τουρκία, με ταυτόχρονη ανάδειξη της σημασίας για τις διμερείς σχέσεις της βιώσιμης και δίκαιης του Κυπριακού, καθώς και τη βούληση για πολιτική λύση στο συριακό και για «ονοματολογική λύση» στο θέμα της FYROM «έναντι όλων και για κάθε χρήση (erga omnes), «που δεν θα αφήνει κανένα περιθώριο για αναχρονιστικούς εθνικισμούς και αλυτρωτικές βλέψεις».

Σημείωσε ακόμη ότι προτεραιότητα είναι επίσης, η αξιοποίηση των δυνάμεων του ομογενειακού ελληνισμού και πρόσθεσε :«Σήμερα, μετά από ένα χρόνο, η σκληρή συλλογική προσπάθεια έφερε τα πρώτα χειροπιαστά αποτελέσματα. Οι μεγάλες θυσίες και η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού, που στηρίζει την προσπάθεια μας, αποτελούν τη βάση για να μπορούμε πλέον να κοιτάμε το μέλλον με περισσότερη σιγουριά και αισιοδοξία».

Κοινοποίηση άρθρου με:

Προσωπική Ιστοσελίδα Κώστα Τσιάρα, Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου ΝΔ, Βουλευτή Καρδίτσας

Πλοήγηση

Επικοινωνία

Λ.Κηφισίας 38,  11526 Αθήνα
Νικηταρά 62, 43100 Καρδίτσα

ΔΕ – ΠΑ: 8:00 πμ – 6:00 μμ

All rights reserved - Kostas Tsiaras © 2023