Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει αυθεντικά το πολιτικό κέντρο

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει αυθεντικά το πολιτικό κέντρο

Συνέντευξη του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα στην εφημερίδα «to manifesto»

Πως σχολιάζετε το «παρών» του Σύριζα στον αποκλεισμό του «κόμματος Κασιδιαρη» από την εκλογική διαδικασία;

Σε μια κομβικής σημασίας διάταξη, η οποία θωρακίζει το κοινοβουλευτικό σύστημα το «παρών» στη ψηφοφορία ισοδυναμεί με «απών» από τη μεγάλο δημοκρατικό μέτωπο που επιχειρήσαμε με θεσμική και ιστορική ευθύνη να οικοδομήσουμε απέναντι στις εγκληματικές οργανώσεις που ενδύονται πολιτικό μανδύα. Δυστυχώς, με τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε εύλογες αμφιβολίες στους πολίτες. Άφησε να εννοηθεί πως κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά και την συνυπολογίζει στους μικροκομματικούς και εκλογικούς του υπολογισμούς, όπως άλλωστε συνέβη όταν από κοινού ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή συγχρονίστηκαν απόλυτα στο δημοψήφισμα –παρωδία, που στοίχισε στη χώρα μας πάνω από 100 δισ. ευρώ και ένα τρίτο αχρείαστο και επώδυνο μνημόνιο για όλους τους Έλληνες. Η υπευθυνότητα του καθενός μετριέται τελικά στις πράξεις του.

Πως ερμηνεύετε τη δήλωση του τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλου Ξανθόπουλου που ουσιαστικά διαχωρίζει τη «Χρυσή Αυγή» από την «17 Νομέμβρη»;

Οι εγκληματίες είναι εγκληματίες. Δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα. Δεν είναι πολιτικοί, είναι ποινικοί. Οι δολοφονίες ανθρώπων δεν μπορούν να δικαιολογούνται από το ιδεολογικό πρόσημο που βάζει ο δολοφόνος. Οποιοσδήποτε επιχειρούμενος διαχωρισμός του εγκλήματος, επομένως, απλά ρίχνει νερό στον μύλο εκείνων που θέλουν να δώσουν στα εγκλήματά τους πολιτικά κίνητρα. Αντιλαμβάνομαι πως η ανερμάτιστη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, οδηγεί τα στελέχη του σε επαναλαμβανόμενα λεκτικά ατοπήματα. Εκτιμώ, τελικά, πως τέτοιες δηλώσεις προσβάλλουν τα αισθήματα του δημοκρατικού κόσμου. Δεν εξυπηρετούν τον κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία και θα πρέπει να αποφεύγονται. Η καταδίκη της βίας και του εγκλήματος, απ’ όπου και αν προέρχεται και σε όποιον και αν απευθύνεται, πρέπει να είναι ομόφωνη και καθολική, χωρίς αστερίσκους και χωρίς υποσημειώσεις.

Παρακολουθήσαμε την προσχώρηση του πρώην στελέχους του ΠΑΣΟΚ Σπύρου Καρανικόλα στη ΝΔ ενώ αποκλείονται κατηγορηματικά Γιώργος Καρατζαφέρης και Κωνσταντίνος Μπογδάνος που εκφράζουν τον χώρο της δεξιάς. Τελικά μήπως η Νέα Δημοκρατία «κλείνει το μάτι» οριστικά προς το κέντρο;

Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει αυθεντικά το πολιτικό κέντρο. Είναι η παράταξη της μετριοπάθειας, του ρεαλισμού και του ορθολογισμού. Η παράταξη που εφαρμόζει σύγχρονες πολιτικές που –με τα παλιά μέτρα και σταθμά- καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος από την κεντροδεξιά, ως τις παρυφές της αριστεράς. Πολιτικές φιλελεύθερες στην οικονομία, αλλά με έντονο κοινωνικό πρόσημο, όπως αποδείξαμε την περίοδο της πανδημίας. Αυστηρές πολιτικές ασφάλειας, όπως στο μεταναστευτικό, αλλά ταυτόχρονα συμπεριληπτικές. Σύγχρονες, αποτελεσματικές πολιτικές για την παροχή υπηρεσιών υγείας, για την παιδεία, τον εκσυγχρονισμό του Κράτους και τη θωράκιση των θεσμών.

Σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια είναι ευπρόσδεκτοι όλοι όσοι ασπάζονται το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για μια Ελλάδα ισχυρή με αυτοπεποίθηση. Μια χώρα ανοιχτή, παραγωγική και αισιόδοξη που μπορεί να πετυχαίνει τους στόχους της και να κοιτάει μπροστά.

Τελικά, κ. Υπουργέ, υπάρχουν περιθώρια συνεργασιών για το κόμμα σας προκειμένου να σχηματιστεί Κυβέρνηση σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας; Ποιον «βλέπετε», γιατί και υπό ποιες προϋποθέσεις πιθανό κυβερνητικό εταίρο;

Η Νέα Δημοκρατία θα δώσει την επερχόμενη εκλογική μάχη, έχοντας ως ξεκάθαρο στόχο την επίτευξη αυτοδυναμίας. Ένας στόχος που θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε απρόσκοπτα τη μεταρρυθμιστική μας πολιτική. Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να συγκρίνουν δύο τετραετίες και τα αποτελέσματά τους: την τετραετία του ΣΥΡΙΖΑ και την τετραετία της Νέας Δημοκρατίας. Και να συγκρίνει δύο διαμετρικά αντίθετες αντιλήψεις για τη διακυβέρνηση της χώρας. Από τη μία, τη ρεαλιστική προσέγγιση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που αναβαθμίζει τη χώρα μας στο διεθνές στερέωμα, θωρακίζει την αμυντική και αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, μετριάζει τις συνέπειες από τους κλυδωνισμούς που προκαλούν οι επάλληλες κρίσεις με τις οποίες είμαστε αντιμέτωποι και εκσυγχρονίζει τους θεσμούς της χώρας, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών. Οι πολίτες θα συγκρίνουν αυτή την προσέγγιση με την αντίληψη του Αλέξη Τσίπρα για ανοιχτά σύνορα, για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, που εφάρμοσε ως κυβέρνηση, για την εξωτερική πολιτική της περιόδου ΣΥΡΙΖΑ.

Είμαστε, επομένως, βάσιμα αισιόδοξοι πως ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι επιτεύξιμος. Από κει και πέρα, όπως δείχνει το τελευταίο κύμα συστράτευσης πρώην στελεχών άλλων κομμάτων στη μεγάλη εθνική προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία μπορεί να οικοδομήσει πολιτικές συμμαχίες, τόσο προεκλογικά όσο και μετεκλογικά, με πρόσωπα και χώρους που είναι πολιτικά εγγύτερα της. 

Κοινοποίηση άρθρου με:
Προηγούμενο Άρθρο Στη Βουλή το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τη θωράκιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες

Προσωπική Ιστοσελίδα Κώστα Τσιάρα, Κοινοβουλευτικού Εκπρόσωπου ΝΔ, Βουλευτή Καρδίτσας

Πλοήγηση

Επικοινωνία

Λ.Κηφισίας 38,  11526 Αθήνα
Νικηταρά 62, 43100 Καρδίτσα

ΔΕ – ΠΑ: 8:00 πμ – 6:00 μμ

All rights reserved - Kostas Tsiaras © 2023